Een kleine uitleg over de site.
Toen ik begon met de boot in 2003 ben ik na een tijdje begonnen met het bijhouden van een website. De tijden zijn veranderd en de mogelijkheden met internet zijn inmiddels ook zwaar verbeterd.
Dus de nieuwe site heeft grotere foto's en is, naast een klein vast gedeelte met tekeningen en het plan, opgebouwd uit bladzijdes die laten zien wat ik heb gedaan aan de boot. De bladzijdes bestaan uit 4 foto's en 3 blokjes tekst en zijn gesorteerd op datum. Laatste bovenop .Het is nu veel eenvoudiger om door de site te navigeren. Alle foto's zijn te vergroten door met de muis er over heen te gaan.
Bij overzicht heb je alle bladzijdes overzichtelijk op een rij, gesorteerd op datum. Het is nu (2015) ook mogelijk om vanuit "overzicht" naar een bladzijde te gaan en daar door te bladeren. Gebruik vooral de handige inhoudsopgave.

RSS

RSS is een hulpmiddel om te zien of er nieuwe bladzijden zijn toegevoegd. Gewoon op de knop klikken en op de browserbalk plaatsen. In Google Chrome moet je wel een "Feedreader" geïnstalleerd hebben..

De voortgang van de bouw staat op één tabblad met een onderliggende database waar de teksten in staan. De databasegegevens worden bijgewerkt met een zelfgebouwd beveiligd online dashboard of met een AccessFormulier dat gekoppeld is met MySql dat draait op Xampp. Zo krijg ik offline vast een beeld van het resultaat. Foto's verkleinen met Irfanview. Uploaden via het dashboard of MS Expression Web 4. De foto's zijn gekoppeld aan de bladzijdes met een berichtcode.
Xampp, Irfanview en Microsoft Expression Web 4 zijn gratis te downloaden